پنجشنبه، ۲۲ آبان ۱۴۰۴

ماچا نوعی چای سبز پودر شده است که در کشور ژاپن به روش کاملاً سنتی تولید میشود. بر خلاف چای سبز معمولی، برگهای ماچا قبل از برداشت در سایه رشد میکنند تا میزان کلروفیل و مواد مغذی آن افزایش یابد. سپس برگها بخاردهی، خشک و آسیاب میشوند تا پودر سبز و لطیفی به نام ماچا به دست آید.
ریشه ماچا به قرن دوازدهم در چین بازمیگردد؛ جایی که راهبان بودایی این چای را برای مراقبه استفاده میکردند. بعدها ماچا به ژاپن منتقل شد و در مراسم سنتی چای ژاپنی (Chanoyu) جایگاه ویژهای پیدا کرد. امروزه ماچا نمادی از آرامش، تمرکز و احترام به طبیعت در فرهنگ ژاپن است.
ماچا فقط یک نوشیدنی خوشرنگ نیست؛ بلکه سرشار از مواد مغذی و آنتیاکسیدانهاست. برخی از مهمترین فواید آن عبارتند از:
افزایش انرژی و تمرکز ذهنی
آرامش اعصاب بدون احساس بیقراری
تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب
کمک به چربیسوزی و کنترل وزن
سمزدایی طبیعی بدن
بهبود سلامت پوست و کاهش استرس اکسیداتیو
در چای سبز معمولی، تنها عصاره برگ در آب دم میکشد، اما در ماچا کل برگ چای پودر و مصرف میشود. به همین دلیل میزان آنتیاکسیدان و مواد مفید در ماچا تا ۱۰ برابر بیشتر از چای سبز معمولی است.
برای درست کردن یک فنجان ماچای اصیل ژاپنی به ابزار مخصوص نیاز دارید که معمولاً در ست ۵ تکه ماچا وجود دارد.
کاسه ماچا (Chawan)
همزن بامبو (Chasen)
پیمانه بامبو (Chashaku)
الک ماچا
آب گرم (حدود ۸۰ درجه سانتیگراد)
پودر ماچا را از الک رد کنید تا گلوله نشود.
حدود ۱ تا ۲ گرم ماچا (نیم قاشق چایخوری) در کاسه بریزید.
کمی آب گرم اضافه کرده و با همزن بامبو به شکل «W» هم بزنید تا کف ملایمی روی ماچا ایجاد شود.
در صورت تمایل کمی عسل یا شیر اضافه کنید.
برای تهیه ست ماچا روی لینک زیر بزنید